1 yorum:



  1. 6.SINIF MATEMATİK
    TAM SAYILARLA TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMİ (PULLAR VE SAYI DOĞRUSU)
    ONLİNE TESTİ 1









    S1)

    Yukarıdaki sayı doğrusunda modellenen işlem aşağıdakilerden hangisidir?

    a) (+6) - (-2) = (+8)
    b) (+2) - (-6) = (+8)
    c) (+3) + (+5) = (+8)
    d) (+2) + (+6) = (+8)


    S2)

    Yukarıdaki sayı doğrusunda modellenen işlem aşağıdakilerden hangisidir?

    a) (-7) + (+4) = (-3)
    b) (-10) + (+7) = (-3)
    c) (+10) - (+7) = (+3)
    d) (+4) - (+7) = (-3)


    S3)

    Yukarıdaki sayı doğrusunda modellenen işlem aşağıdakilerden hangisidir?

    a) (+5) + (-7) = (-2) b) (+7) - (+5) = (+2)

    c) (+7) - (+5) = (+2) d) (-5) + (-7) = (-2)


    S4)

    Yukarıdaki sayı pullarıyla yapılan modelleme aşağıdakilerden hangisidir?

    a) (-4) + (-2) = (-6) b) (+4) - (+2) = (+2)

    c) (+4) + (+2) = (+6) d) (-4) - (-2) = (+6)


    S5)

    Yukarıdaki sayı pullarıyla yapılan modelleme aşağıdakilerden hangisidir?

    a) (+4) + (+2) = (+6)
    b) (+4) + (-2) = (+6)
    c) (+4) - (-2) = (+6)
    d) (+4) - (-2) = (-6)


    S6)

    Yukarıdaki sayı pullarıyla yapılan modelleme aşağıdakilerden hangisidir?

    a) (+6) + (-2) = (-4) b) (-6) - (+2) = (-4)

    c) (-4) - (+2) = (-6) d) (-6) - (-2) = (-4)


    S7)

    Yukarıdaki sayı pullarıyla yapılan modelleme aşağıdakilerden hangisidir?

    a) (-4) + (+2) = (-2)
    b) (-6) - (+4) = (-2)
    c) (-2) - (+4) = (-2)
    d) (+4) + (-2) = (-2)


    S8)

    Yukarıdaki sayı pullarıyla yapılan modelleme aşağıdakilerden hangisidir?

    a) (-5) - (-2) = (-7)
    b) (-5) + (-2) = (-7)
    c) (+5) - (-2) = (+7)
    d) (+5) + (-2) = (+3)


    S9)

    Yukarıdaki sayı pullarıyla yapılan modelleme aşağıdakilerden hangisidir?

    a) (+6) + (-4) = (+2)
    b) (-6) - (+4) = (-2)
    c) (+6) - (+4) = (+2)
    d) (+4) - (-6) = (+2)


    S10)

    Yukarıdaki artı eksi pul çiftine ne ad verilir?

    a) Artılı eksi
    b) Tam sayı
    c) Nötr
    d) Sıfır çifti



    CEVAP ANAHTARI
    1)D
    2)B
    3)A
    4)C
    5)C
    6)D
    7)A
    8)B
    9)C
    10)D

    YanıtlaSil

 
Top